Блог

МАЛИ ПРОБЛЕМИ СО ВИДOT

Што се мали проблеми со очниот вид?

Во оваа категорија спаѓаат:
- Црвени очи;
- Суви очи;
- Иритација и воспаление на окото;
- Невообичаен исцедок од окото или постојано насолзено око;
- Гледање светла;
- Внатрешно растечки трепки;
- Неодамнешно и ненадејно губење на видот;
- Туѓо тело во окото.

Секој од овие проблеми, иако се смета за мал, најдобро е да биде третиран навремено, со цел да не прерасне во поголем проблем кој можеби не може да се излечи.